tara boxman website

“Hoe sneller je leert om glimlachend je schouders op te halen, hoe sneller je je dromen gaat waarmaken.”

Over mij

From ...
With Love

Had je mij 18 jaar geleden verteld dat ik jong moeder zou worden, de gemeenschap van Jehova’s Getuigen zou verlaten en een succesvolle zakenvrouw zou worden, had ik je niet geloofd. Ik ben op mijn snufferd gegaan, opgestaan en heb geknokt om de vrouw en moeder te worden waar ik trots op ben.

Je jonge leven beginnen als tienermoeder is heftig. Oordelen en meningen maken de last op de schouders van tienermoeders onnodig zwaar. Mijn verhaal is daar een voorbeeld van. Het is me gelukt uit de negatieve spiraal te stappen en met vallen en opstaan mijn eigen weg als jonge moeder te vinden.

 Het maakt niet uit hoe weinig ingrediënten er aanwezig lijken te zijn, die een succesvol leven garanderen. Je kunt als jonge moeder uit de goot klimmen en het ver schoppen. Hoe ik dat gedaan heb lees je in mijn boek ‘Van Tienermoeder naar Zakenvrouw – Hoe een Jehova-meisje haar eigen paradijs creëerde’. 

het zakenvrouwen-gebeuren

Ik ben de trotse directeur van Miss Business; een online marketingbureau met Rotterdamse flair. Met veel vakkennis en plezier fungeren wij als marketingafdeling buiten de deur voor bedrijven en merken die met slimme en aansprekende campagnes willen groeien. Van sterrenrestaurants tot gemeentes, van juwelenmerken tot technische bedrijven; bij Miss Business wordt je merk gekoesterd terwijl doelstellingen worden behaald. 

Mijn bedrijf is mijn passie, maar ik blijf hongerig naar meer. Naast mijn marketingbureau run ik La Coche, een tassenwebshop vol zakelijke tassen voor zakenvrouwen die een tas willen dragen die past bij hun karakter en onderneming of carrière.

In april 2021 ben ik tweede geworden in de verkiezing Rotterdamse Zakenvrouw van het jaar. Ik won die eerste prijs niet, maar voel me nog steeds the queen of the world. 

Tienermoeders en zo

Mijn verhaal is niet alledaags en toch ben ik geen uitzondering. Veel jonge moeders worstelen met het opbouwen van hun leven. Niet alleen omdat ze zichzelf nog moeten ontdekken, maar vooral omdat hun omgeving moeite heeft met de juiste modus vinden. Oordelen, meningen en talloze vragen die zonder gene worden gesteld maken dat jonge moeders vanaf het begin met 2-0 achter staan. Een oneerlijke start, voor zowel moeder als kind.

Dat moet anders. Jonge moeders hebben steun en vertrouwen nodig. Niet alleen om de balans te vinden in hun moederschap en persoonlijke ontwikkeling, maar ook omdat hun kinderen gebaat zijn bij een positieve, liefdevolle en betrouwbare omgeving. Daarom ben ik de verkiezing Tienermoeder-van-het-jaar gestart.

De eerste editie is achter de rug en bracht een kleine storm aan reacties, televisie-interviews en artikelen teweeg. Daar ben ik trots op. Hoe meer mensen luisteren naar de verhalen van jonge moeders, hoe sneller dat belachelijke stigma verdwijnt.

Lopende zaken