borstimplantaten verwijderen

Borstimplantaten verwijderen: dit is waarom

Lang geleden, toen ik nog onzeker en jong was, heb ik gekozen voor siliconen borstimplantaten. Ik vond dat ze mijn lijf mooier maakten en ik voelde me sexy en zeker. Toch heb ik besloten mijn implantaten volgende week, 10 september 2019, te laten verwijderen. Niet alleen omdat ze veel te groot zijn voor mijn postuur, maar ook omdat ik vanaf de eerste dag dat erin zaten, pijn en ongemak heb. De grootste reden moet ik nog noemen: borstimplantaten zijn gevaarlijk en ik wil deze blog wijden aan de risico’s

“Elk borstimplantaat zweet, lekt of scheurt, ook als ze nog maar kort in je lijf zitten. Dat zorgt voor siliconen deeltjes op plekken waar ze niet horen.”

Er is een bijzonder merkwaardig gegeven rondom implantaten in combinatie met veiligheid. Implantaten hoeven volgens de regelgeving namelijk helemaal niet uitgebreid onderzocht te worden, voor ze op de markt gebracht mogen worden. Het gevolg is dat elk borstimplantaat serieuze risoco’s met zich meebrengt en dat patienten geen volledige informatie kan worden gegeven over de effecten op hun gezondheid. Mijn plastisch chirurg van toen antwoordde op mijn vragen met ‘Implantaten worden al tientallen jaren gebruikt zonder problemen, maak je geen zorgen’. Verdere info heb ik niet gekregen en dus heb ik heb mijn borsten laten vergroten, net als veel andere vrouwen.

Tros Radar doet al lang onderzoek naar de risico’s en effecten van borstimplantaten. In de twee afleveringen met als titel ‘The Implant Files’ kwam naar voren dat elk implantaat zweet, lekt of scheurt. Er zijn geen borstimplantaten die dat niet doen, wat betekent dat geen enkel borstimplantaat veilig is. Schokkend he? Deze onderzoekers hebben op celniveau gekeken naar het aantal siliciumdeeltjes dat vrouwen met en zonder implantaten in hun lichaam hadden. De grens ligt daarbij op 500 en in deze onderzoeken hebben ze die bovengrens al verdubbeld naar 1000. Klaar voor nog meer schokkend nieuws? De vrouw die in de uitzendingen meewerkte aan deze onderzoeken, had een siliciumwaarde van 20.000 (!). Zij is inmiddels beide benen kwijt en zal nooit meer zelfstandig kunnen functioneren.

“Elke vrouw met borstimplantaten zou deze afleveringen moeten zien. Het is tijd dat je eerlijke informatie krijgt over de dingen in je lijf. Je gaat schrikken van wat je hoort en ziet en zult je natuurlijke lijf direct omarmen.”┬á

De keuze om mijn implantaten te laten verwijderen had ik al eerder gemaakt. Er is niets leuks aan grote borsten, als je niet op je buik kunt liggen van de pijn. Of niet op je zij kunt draaien omdat je de implantaten voelt schuiven achter je borstspieren. Maar na het zien van The Implant Files, vond ik dat ik er ook open mee naar buiten moet treden. Om anderen te vertellen dat borstimplantaten gevaarlijk zijn. Je kunt als moeder niet het risico nemen dat je kittige tietjes je gezondheid in gevaar brengen. En ook al ben je nog zo bang voor kleine en slappe borsten, 9 van de 10 vrouwen vindt haar eigen borsten na explantatie veel fijner, sexyer en mooier!

Geen reactie's

Geef een reactie