tara boxman website

Lang geleden, toen ik nog onzeker en jong was, heb ik gekozen voor siliconen borstimplantaten. Ik vond dat ze mijn lijf mooier maakten en ik voelde me sexy en zeker. Toch heb ik besloten mijn implantaten volgende week, 10 september 2019, te laten verwijderen. Niet alleen omdat ze veel te groot zijn voor mijn postuur, maar ook omdat ik vanaf de eerste dag dat erin zaten, pijn en ongemak heb. De grootste reden moet ik nog noemen: borstimplantaten zijn gevaarlijk en ik wil deze blog wijden aan de risico’s

“Elk borstimplantaat zweet, lekt of scheurt, ook als ze nog maar kort in je lijf zitten. Dat zorgt voor siliconen deeltjes op plekken waar ze niet horen.”

Er is een bijzonder merkwaardig gegeven rondom implantaten in combinatie met veiligheid. Implantaten hoeven volgens de regelgeving namelijk helemaal niet uitgebreid onderzocht te worden, voor ze op de markt gebracht mogen worden. Het gevolg is dat elk borstimplantaat serieuze risoco’s met zich meebrengt en dat patienten geen volledige informatie kan worden gegeven over de effecten op hun gezondheid. Mijn plastisch chirurg van toen antwoordde op mijn vragen met ‘Implantaten worden al tientallen jaren gebruikt zonder problemen, maak je geen zorgen’. Verdere info heb ik niet gekregen en dus heb ik heb mijn borsten laten vergroten, net als veel andere vrouwen.

Tros Radar doet al lang onderzoek naar de risico’s en effecten van borstimplantaten. In de twee afleveringen met als titel ‘The Implant Files’ kwam naar voren dat elk implantaat zweet, lekt of scheurt. Er zijn geen borstimplantaten die dat niet doen, wat betekent dat geen enkel borstimplantaat veilig is. Schokkend he? Deze onderzoekers hebben op celniveau gekeken naar het aantal siliciumdeeltjes dat vrouwen met en zonder implantaten in hun lichaam hadden. De grens ligt daarbij op 500 en in deze onderzoeken hebben ze die bovengrens al verdubbeld naar 1000. Klaar voor nog meer schokkend nieuws? De vrouw die in de uitzendingen meewerkte aan deze onderzoeken, had een siliciumwaarde van 20.000 (!). Zij is inmiddels beide benen kwijt en zal nooit meer zelfstandig kunnen functioneren.

“Elke vrouw met borstimplantaten zou deze afleveringen moeten zien. Het is tijd dat je eerlijke informatie krijgt over de dingen in je lijf. Je gaat schrikken van wat je hoort en ziet en zult je natuurlijke lijf direct omarmen.” 

De keuze om mijn implantaten te laten verwijderen had ik al eerder gemaakt. Er is niets leuks aan grote borsten, als je niet op je buik kunt liggen van de pijn. Of niet op je zij kunt draaien omdat je de implantaten voelt schuiven achter je borstspieren. Maar na het zien van The Implant Files, vond ik dat ik er ook open mee naar buiten moet treden. Om anderen te vertellen dat borstimplantaten gevaarlijk zijn. Je kunt als moeder niet het risico nemen dat je kittige tietjes je gezondheid in gevaar brengen. En ook al ben je nog zo bang voor kleine en slappe borsten, 9 van de 10 vrouwen vindt haar eigen borsten na explantatie veel fijner, sexyer en mooier!

Eén reactie

 1. Misschien is het een heel klein beetje mede mijn schuld, dat er grof geld wordt verdiend aan borstimplantaten? Ik ben zo’n man die graag naar vrouwenborsten kijkt. Ik ben zo’n man die niet snel warm wordt van een vrouw met cup A en bij een vrouw met cup F moeite heeft om haar recht in de ogen te kijken en mijn waardering voor haar figuur te verbergen.

  Met de jaren ben ik gelukkig wel wat wijzer geworden. Al snel ontdekte ik dat natuurlijke borsten er mooier uitzien dan strakke siliconenborsten die door een chirurg vergroot zijn. Borsten horen een beetje te hangen. Als er een dokter aan heeft zitten prutsen, zitten de tepels vaak op de verkeerde plek en krijg je van die plastic opgepompte ballen.

  Al van jongs af aan lees ik over borsten, omdat ze me fascineren. Ik heb dus wel vaker gehoord van lekkages. Ik zou elke vrouw afraden om haar borsten met siliconen te vergroten, want je gezondheid zou je meer waard moeten zijn dan de vraag of je bij de mannen in de smaak valt, zeker nu duidelijk is dat niet sommige maar alle implantaten siliconen lekken.

  Mijn langste relatie had ik met een dame met een B-cup die uiterlijk niet leek op mijn ideale vrouw. Zij had wat meer tijd nodig om mij te veroveren, maar daardoor had ik ook meer oog voor haar goede karakter. Als exen zijn we nog steeds bevriend. We bellen elkaar een paar keer per jaar en ik ben nog elke keer blij als ik hoor dat het goed met haar gaat.

  Kleine borsten hoeven dus geen probleem te zijn. Met een vakantieliefde die cup A heeft, ontstond na lang praten (stop er een kwartje in en ik blijf kletsen) een intense geestelijke klik, waarna ik toch voor haar charmes viel. Toen we eenmaal samen in bed lagen bleek zij een trucje te kennen met haar bekkenbodemspieren, wat de sfeer erg stimuleerde! ;-P

  Bovenstaande bijdrage had ik netjes in alinea’s verdeeld, maar de alinea’s zijn zoek. Ik wilde als aanvulling nog aan alle jonge onzekere meiden melden dat je van onze schepper borsten hebt gekregen om een baby eten te kunnen geven. Alle mannen die naar je staren moeten zich maar leren gedragen. Het is jouw lijf, dus blijf gezond!

Geef een reactie