tara boxman website

Ook jij doet het. Weet ik zeker.

De moedermaffia, een veelgebruikte uitdrukking voor een online en offline leger van uberfanatieke betweters die minstens 1 keer drachtig zijn geweest en vol overgave een jong hebben geworpen. De exemplaren die dat vaker hebben gedaan schijnen enorme ambities te hebben om alle andere soorten binnen hun ras eens haarfijntjes uit te leggen hoe het wèl moet.

Ze worden verafschuwd door… nou… iedereen eigenlijk, maar als je eens rondvraagt, vind je niemand die toegeeft erbij te horen. En toch horen we er allemaal bij. Echt. Want alle moeders, ik herhaal alle, zijn stiekem een beetje lid van de moedermaffia. Want zeg eerlijk, herken jij jezelf ècht niet in minimaal 3 van de onderstaande situaties?

1: Als je een kind van 4+ in een buggy ziet zitten, denk ook jij stiekem: ‘Tjonge, die kan toch wel zelf lopen?’

2: Als je in een restaurant een kind op een tablet ziet, terwijl de kans groot is dat jij je kroost ook met enige regelmaat koest houdt met een schermpje.

3: Als je een kleuter met een speen ziet rondlopen. Dát zou jij echt niet toestaan, dat is slecht voor tanden en spraakontwikkeling.

4: Als je ouders ziet die hun kind dragen in een niet ergonomische draagdoek of draagzak. Ik beken overigens als eerste.

5: Als je een moeder potjes babyvoeding ziet kopen in de bonus. Een beetje moeder stoomt, pureert en vriest in of gaat voor de Rapley-methode.

6: Als een moeder een andere fles gebruikt dan jij gebruikte. Want hee, de fles die jij gebruikte is echt veel beter tegen krampjes en reflux.

7: Als je een gestreste moeder geïrriteerd ziet rondlopen in de supermarkt/ winkel/ restaurant, die snauwt tegen haar kind. Dat zou jij nooit doen, jij hebt engelengeduld.

8: Als jouw kind geknepen wordt in een Indoor speelparadijs en merkt dat de andere moeder het niet heeft gezien/ er niet adequaat op reageert.

9: Als je een kind met een lolly ziet. Ongehoord. Slecht voor de tanden, kans op overgewicht en ook nog eens heel gevaarlijk.

10: Als je een moeder ziet die op haar mobiel zit, terwijl ze een kop koffie drinkt bij de Hema en haar kind een Fristi geeft. Een Fristi (!) met een plastic rietje.

Conclusie: we horen allemaal stiekem een beetje bij de moedermaffia. Ook jij. En dat is niet erg; elke moeder wil graag het beste voor haar eigen kroost en vindt haar manieren, foefjes en middelen dus ook het beste voor de kinderen van andere moeders. En dan kan ik deze blog eindigen met ‘laten we allemaal wat liever tegen elkaar doen’, maar dat is te makkelijk. Laten we elkaar vooral aansporen om betere, lievere moeders te zijn, met oprechte aandacht voor hun kinderen, maar laten we ook iets minder streng zijn voor onszelf en voor elkaar. The best of both of worlds

Geef een reactie